רשלנות רפואית בלידה

עורך דין רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה מתייחסת לכל המצבים בהם הצוות הרפואי המטפל ביולדת, ממש בסמוך לפני הלידה או בלידה עצמה, סוטה במעשה ו/או במחדל מהנורמה הרפואית הסבירה והמקובלת, וכתוצאה מכך נגרם נזק או לעובר או ליולדת. נביא מספר דוגמאות לתביעות בגין רשלנות רפואית בלידה בהן טיפל משרדנו

איחור בחילוץ העובר מהרחם

איחור בחילוץ העובר מהרחם, מקום בו היו סימני מצוקה עוברית מובהקים (במוניטור העוברי, בבדיקה הקלינית או בבדיקת פרופיל בין-פיזיקלי של העובר) שכתוצאה ממנו נולד ילוד עם שיתוק מוחין, ו/או עם נזק קוגניטיבי, בין אם עקב היפוקסיק איסכמית אנצפלופטית – HIE – פגיעה מוחית עקב חוסר אספקת חמצן למוח, ובין אם עקב ארוע מוחי בילוד neonatal arterial ischemic stroke – NAIS.
משרדנו טיפל ומטפל בתביעות שגרמו נזק ב – 2 המנגנונים שתוארו לעיל.
יודגש כי בתביעות כאלה חשוב לבסס באמצעות מומחה רפואי מתאים (בד"כ נוירולוג ילדים) מתי ארע הנזק המוחי ביחס למועד החילוץ הראוי של העובר (אמלא הרשלנות). משרדנו נכנס לעובי הקורה של כל המסמכים הרפואיים על מנת להרכיב את "פזל" הסיבתיות, וגם אם לא כל חלקי הפזל מתאימים איננו אומרים נואש.

בנושא זה חשוב ואנו משתדלים לקיים מפגש פנים אל פנים עם המומחה (שייתכן ורואה את התמונה בשלב הראשן בעיניים רפואיות ולא משפטיות) לפני גיבושה הסופי של חווה"ד שלו כדי לוודא שכל רכיבי "הפזל" יכולים לבסס תביעה על פי עקרונות הסיבתיות על פי דיני הנזיקין.

עו"ד רשלנות רפואית בלידה

לידה טראומטית באמצעות ואקום ואי ביצוע ניתוח קיסרי

לידה טראומטית באמצעות ואקום (שולפן ריק) שלא בהתאם למקובל בהתאם למצב ומנח העובר שגרמה לדימום תוך מוחי חדרי לעובר, אשר גרם לשיתוק מוחין.
אי ביצוע ניתוח קיסרי לעובר החשוד כמקרוזומי (4000 גרם) בניגוד לנייר העמדה של האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה הקובע שכשהערכת משקל העובר גדולה מ – 4500 גרם יש להעדיף לידה בניתוח קיסרי בגלל הסיכון המוגבר לגרימת נזק הן לאם (קרעים פרינאליים (פי הטבעת) מדרגה גבוהה, דמם מוגבר, ונזק לשריר הסוגר) והן לעובר (שיתוק במקלעת הברכיאלית בכתף – palsy Erb's עקב פרע כתפיים, שברים בגולגולת או אספיקיציה – חוסר אספקת חמצן למוח).

ביצוע לידה מכשירנית באשה

ביצוע לידה מכשירנית באשה עם גורמי סיכון לקרע בפי הטבעת (כגון: יולדת מבכירה – לידה ראשונה, שלב שני של הלידה ארוך במיוחד), ו/או הפעלת לחץ של המיילד/ת על הרחם (לחץ פונדלי) אשר גרמה לקרע משמעותי בפי הטבעת של היולדת שגורם לה לקשיים בנקיטת/שליטה בצואה ובשתן.
משרדנו טיפל ומטפל בתביעות בגין קרעים בפי הטבעת.
בהקשר זה חשוב לציין כי לחץ פונדלי היא פעולה מיילדותית שנויה במחלוקת ודורשת מומחיות ומיומנות בביצוע ויידוע היולדת מראש לגבי מטרת הפעולה וקבלת הסכמתה מראש. מאחר ומדובר בפעולה שנויה במחלוקת מבחינה רפואית, הוכח כי רופאים מיילדים במקרים רבים אינם מתעדים את הפעולה ברשומה הרפואית ובעניין זה חשוב לגבש את עדות היולדת וקרובי משפחתה שהיו עדים לביצוע הפעולה.

הצלחות המשרד בתיקי רשלנות רפואית בלידה

היפוגליקמיה של היילוד

משרדנו השיג פיצוי משמעותי של 2 מיליון ₪ (בערכי 1995) לתובע שנולד בשנת 1974 במחלקת יולדות בבית חולים במרכז הארץ, אשר סבל מהיפוגליקמיה שלא טופלה

קרא עוד »

קרע בפריניאום

משרדנו הגיש תביעה של יולדת כבת 42 אשר אושפזה בבית חולים במרכז הארץ לצורך לידת בנה הבכור. הליך הלידה התארך מאוד ובמיוחד השלב השני של

קרא עוד »

ממליצים עלינו

מאמרים על רשלנות רפואית

נזקי גוף

בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 ("חוק הפלת"ד") נזק גוף מוגדר – "מוות, מחלה, פגיעה או ליקוי גופני, נפשי או שכלי או פגיעה

קרא עוד »
התייעצו איתנו עכשיו